Saltimbocca met frisse tomatensalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 10

Ingrediënten

  • 4 varkenslapjes (flinterdun, maximum 0,5 cm dik)
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 8 vleestomaten
  • 150 g rucola
  • 20 g basilicum (fijngesneden)
  • 1 el lookpuree
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 20 g verse munt (fijngesneden)
  • 20 g geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Leg de varkenslapjes open en beleg ze met de gedroogde ham en wat geraspte mozzarella. Rol ze dicht en druk goed aan.

Snijd de tomaten in blokjes en doe in een kom. Voeg de lookpuree, basilicum, munt, sjalot, pijnboompitten en een beetje olijfolie toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Bak de “saltimbocca’s” en kruid met peper en zout.

Serveer het vlees met de rucola en tomatensalade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.