Saltimbocca met frisse tomatensalade

4
  • 4 varkenslapjes (flinterdun, maximum 0,5 cm dik)
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 8 vleestomaten
  • 150 g rucola
  • 20 g basilicum (fijngesneden)
  • 1 el lookpuree
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 20 g verse munt (fijngesneden)
  • 20 g geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Leg de varkenslapjes open en beleg ze met de gedroogde ham en wat geraspte mozzarella. Rol ze dicht en druk goed aan.

Snijd de tomaten in blokjes en doe in een kom. Voeg de lookpuree, basilicum, munt, sjalot, pijnboompitten en een beetje olijfolie toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Bak de “saltimbocca’s” en kruid met peper en zout.

Serveer het vlees met de rucola en tomatensalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.