Salade van tuinkruiden, aardappel, kikkererwt, rozijnen en granaatappel

Seppe Nobels
4
  • 4 grote aardappelen
  • 150 gram kikkererwten
  • ½ liter groentebouillon
  • 6 takken munt
  • 6 takken krulpeterselie
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 granaatappel
  • snuifje za’atar

Citrusvinaigrette

  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • 4 el biologische zonnebloemolie
  • fleur de sel
  • peper van de molen

Week de kikkererwten gedurende 4 uur in water. Kook ze vervolgens gaar in de groentebouillon. Laat afkoelen in de bouillon.

Snijd de aardappelen in fijne blokjes en kook ze beetgaar. Maak ondertussen de citrusvinaigrette. Meng de zeste en het sap van 1 citroen, 1 limoen en 1 sinaasappel en 4 el biologische zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.

Pluk de blaadjes van alle kruiden. Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitten eruit met een houten lepel. Meng al de kruiden, rozijnen, granaatappelpitten, gekookte aardappelblokjes, kikkererwten en besprenkel de salade met de citrusvinaigrette naar smaak. Kruid met fleur de sel, peper van de molen en za’atar.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.