Salade van roodloof met ricotta

4
30
  • 4 stronkjes roodloof
  • 300 g jonge bladspinazie
  • 150 g ricotta
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 8 sneetjes gerookte ham
  • 2 el walnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Spoel het roodloof.
Maak de bladeren los en houd ze apart.
Pers de citroen.
Snijd de walnoten in grove stukken.

Meng in een kom de ricotta, het citroensap en de zeste, 3 el olijfolie en peper en zout.
Vermeng het roodloof met de bladspinazie in een grote slakom.

Serveer de salade op het bord met de sneetjes gerookte ham en walnoten en werk af met de citroen-ricottadressing.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.