Ingrediënten
- 4 stronkjes roodloof
- 300 g jonge bladspinazie
- 150 g ricotta
- sap en zeste van 1 citroen
- 8 sneetjes gerookte ham
- 2 el walnoten
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Spoel het roodloof. Maak de bladeren los en houd ze apart.
Pers de citroen.
Snijd de walnoten in grove stukken.
Meng in een kom de ricotta, het citroensap en de zeste, 3 el olijfolie en peper en zout.
Vermeng het roodloof met de bladspinazie in een grote slakom.
Serveer de salade op het bord met de sneetjes gerookte ham en walnoten en werk af met de citroen-ricottadressing.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.