Salade van Molse kipkap, gepocheerd ei en dressing van mosterd uit het Gentse

4

Alle groentjes pocheren in ruim gezouten water en verfrissen.
De sjalotten in ringen snijden en marineren in azijn en witte wijn (best daags voordien).
De mosterd mengen met de zure room en de mayonaise.

Water aan de kook brengen met zout en flinke scheut azijn.
Briochebrood dun snijden en toasten.
De eitjes breken in een koffiekop en ze zachtjes in het water laten glijden (het water mag niet meer koken).
De eitjes hierin 3 minuten laten pocheren en uithalen.

De groentjes op het bord schikken met de sla.
De kipkap in blokjes snijden en eveneens op het bord schikken.
Afwerken met het gepocheerde ei en de mosterddressing.

Meer info over deze en andere traditionele Vlaamse streekproducten vind je op www.streekproduct.be.


 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.