
Salade van krulandijvie met West-Vlaamse gerookte sprot, Hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen en een stroop-mosterd sausje
Ingrediënten
Salade:
- 150 g West-Vlaamse gerookte sprot
- Schapenkaas uit de Vlaamse Ardennen, grof geraspt of in blokjes
- Krulandijvie, 2 grote handen
- Rucola, 1 handvol
- Radijzen, 4 à 6 stuks
- Snijbonen, 8 à 10 stuks
- Zwarte en/of groene olijven
- 2 peren in zeer dunne sneetjes
- Handvol walnoten
- Snuifje kaneel
Dressing:
- 1 teentje look, geperst
- 1 sjallot, fijn gesnipperd
- sap van ½ limoen
- 1 koffielepel mosterd uit het Gentse
- 2 koffielepels Limburgse perenstroop
- 3 el olijfolie
- Peper
- Zout
Recept
Snijd de snijbonen diagonaal in brede stukjes.
Kook de snijbonen 2 à 3 minuten, koel onmiddellijk in ijswater.
Rooster de walnoten in een warme pan met een snuifje kaneel.
Meng alle groenten, schik er de sprot, kaas, olijven, peer en walnoten op.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de dressing pas over de sla vlak voor het opdienen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.