Salade met zoete aardappel, wortelen, radijsjes, rode biet en appel

4
50

Deze zoete aardappel in de oven is het wachten meer dan waard. Vul deze gevulde aardappel met lekkere groenten en druppel er wat dressing over voor een creatieve en lekkere salade.

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 citroen, zeste en sap
  • 2 wortelen
  • 8 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 2 rode bieten
  • handvol rucola
  • 2 groene appels (Golden)
  • 150 g volle yoghurt
  • 3 el pompoenpitten
  • 1 el honing
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Boen de aardappelen schoon en dep ze droog. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.  Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 40 minuten in de oven.

Rasp de schil van de citroen in een kom. Doe er de yoghurt, kurkuma en komijn bij. Meng goed en kruid met zout.

Rasp de wortels en appels en druppel er wat citroensap over. Snijd de radijsjes en de rode biet in kleine blokjes. Snipper de ui. Doe alles samen in een kom, giet er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Meng alles onder elkaar.

Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin. Giet er de honing bij en schep om. Laat op een stuk keukenpapier afkoelen.

Snijd de aardappelen in de lengte in en duw ze open.  Maak het kruim wat los met een vork. 
Schep er een lepel yoghurt op, verdeel er de groenten over  en bestrooi met de pompoenpitten. Geef er de rucola bij.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.