Start to cook

Salade met verse tonijn

4
  • 300 g verse tonijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 g zeekraal
  • 1 ui
  • 10 groene olijven
  • 1 krop multicolorsla
  • 20 kappertjes
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 4 ciabattabroodjes
Bij gebrek aan zeekraal kan je dunne groene asperges of lange repen courgette gebruiken.

Strijk de tonijn in met 1 eetlepel olijfolie. Verhit de ovengrill op 160°C. Grill de vis 4 minuten aan elke zijde. Kruid met peper en zout en houd warm.

Blancheer de zeekraal 5 minuten in water zonder zout en giet af.

Pel de ui. Snijd de ui en de olijven in plakjes. Snijd de blaadjes van de multicolor, spoel ze en droog ze.

Maak een dressing : meng de rest van de olijfolie met de kappertjes, de zeekraal, het citroensap, de plakjes olijf en ui, peper en zout.

Verdeel de warme vis in vier stukken en schik ze op een bord. Garneer met slablaadjes en lepel er de dressing over.

Snijd de ciabattabroodjes doormidden en rooster elke helft. Serveer ze bij de salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.