Salade met gegrilde aardappel en venkel, makreel en dressing met chili en citroen

Controleer de makreelfilets en verwijder eventueel de laatste graatjes.

Gaar de ongeschilde aardappelen in licht gezouten water en pel ze. Snijd in plakjes.

Snijd het groen van de venkel en verwijder de harde buitenkant. Snijd de venkel in de lengte door en snijd iedere helft in zes. Kook al dente in licht gezouten water.

Pers een knoflookteentje en hak de chilipeper en de ui. Meng met de soja, limoensap en de helft van de olie.

Rooster de aardappelplakjes in een grillpan in wat olie en kruid met peper. Grill vervolgens de venkel.

Bak de makreelfilets op hoog vuur aan elke zijde in de resterende olie. Kruid met peper en zout.

Schik de aardappel, venkel, salade en makreel op grote borden. Lepel er de dressing over.

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.