Salade met gamba

4
(10) 10
  • 12 grote gamba's 4/6 of 18 kleine 16/20
  • 1 appel
  • 200 g cherrytomaten
  • 400 g boontjes
  • mango
  • 100 g gemengde sla
  • kervel
  • peper, zout, look en/of groene kruiden

Voor de vinaigrette

  • magere mayonaise
  • azijn
  • peper en zout
  • water

Verwijder de schaal van de staarten van de gamba's, ontdoe ze van het darmkanaal, leg ze op een ovenplaat en kruid met peper en zout en eventueel look en/of wat groene kruiden naar believen.

Schil de appel en snijd in dunne frietjes, halveer de cherrytomaatjes, kook de boontjes al dente (zeker niet te gaar anders gaan ze stuk bij het mengen) en snijd wat mango in partjes. Meng de mayonaise met azijn, peper en zout en voeg water toe tot je een lopend sausje krijgt.

Meng de sla en bovenstaande groenten en fruit met het sausje.
Laat ondertussen de oven opwarmen met warme lucht en grill tot 250°C. Plaats de gamba's ong. 5 a 10 cm onder de grill. Laat alleen de grill opstaan en laat 5 min. bakken.

Werk af met enkele blaadjes kervel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.