Salade met aardappel, krab en kwarteleieren

Slaatje
4
  • 16 kleine vastkokende aardappelen
  • 8 voorgekookte krabbenpoten
  • 8 kwarteleieren
  • Gemengde salade: kropsla, frisé, spinazieblaadjes, kervel …
  • 1dl olijfolie
  • ½ dl witte balsamico azijn
  • rasp van een halve limoen
  • roze peper
  • peper en zout
  • een liter court bouillon

Schrob de aardappelen en kook ze al dente in gezouten water. Pel de aardappelen en hou warm.

Spoel de slasoorten en laat uitlekken. Kook de kwarteleieren 4 min in gezouten water. Spoel met koud water en pel ze voor de helft.

Breng de court bouillon aan de kook. Laat de krabbenpoten kort doorwarmen. Sla met de achterkant van een zwaar mes een breuk in de poten en verwijder deels de schaal. Hierdoor gaat het vlees wat subtieler smaken.

Voor de dressing

Meng de olijfolie met de witte balsamico azijn. Breng op smaak met zout, roze peper en limoenrasp.

Schik de sla op borden, garneer met de kwarteleieren, schik er de krabbenpoten bij en lepel er dressing over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.