Rundskofta met knolselder en komkommersambal

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 30

Deze pittige kofta's of balletjes van rundvlees op een spiesje zetten jouw avond in vuur en vlam. Het yoghurtsausje zorgt gelukkig voor wat verkoeling.

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3/4 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • verse bladpeterselie
  • verse koriander
  • 1/2 knolselder
  • 225 gr kikkererwten (blikje , uitgelekt)
  • Griekse yoghurt
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 el suiker
  • 2 teentjes geperste look
  • 1/8 groene chilipeper
  • 1 el (chardonnay)azijn 

Recept

Meng het rundergehakt in een mengkom met de fijngesneden ui, komijn-, koriander- en paprikapoeder en cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat het mengsel twee uur rusten.

Neem een grote lepel van het mengsel en kneed als een worstje rond een spies of prikker. Gril op de barbecue of in een grillpan.

Meng de Griekse yoghurt met de tahin en olijfolie. Vermeng de kikkererwten voorzichtig met een garde door het yoghurtmengsel.

Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fijne blokjes en vermeng met suiker, look,  en de (chardonnay)azijn om de komkommersambal te maken.

Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.