Rundertartaar, langoustines, soja-emulsie en een tartaar van coeur de boeuf-tomaat

Voorgerecht
Feestrecepten lente
4
  • 150 g rundfilet
  • 4 grote langoustines
  • 1 coeur de boeuf-tomaat
  • 2 jonge uien
  • 1/2 dl sojasaus
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 g sojalecithine
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • fleur de sel

Snijd het rundvlees met een mes tot tartaar.
Maak de langoustines schoon.
Pel de tomaat en hak in blokjes.
Hak de jonge uien heel fijn.
Meng de uisnippers met de sojasaus, de kippenbouillon en de lecithine en voeg de gehakte knoflook toe.
Laat 1 uur trekken.
Giet het daarna door een puntzeef.

Breng de tartaar op smaak met fleur de sel en olijfolie.
Braad de langoustines aan in olijfolie.
Breng de tomaat op smaak met fleur de sel en olijfolie.
Emulgeer het sojamengsel met een staafmixer.
Maak een aïoli met look, olijfolie en een beetje soja.

Schep in een diep bord wat van de tartaar, leg daarop een langoustine, schep daarboven 1 eetlepel tomaat en rondom wat soja-emulsie en een beetje van de aïoli.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief