Runderbouillon van gegrilde ossenstaart Witblauw

4
  • 1 ossenstaart van het Witblauw rund
  • 3 l water
  • 2 dikke sneden gerookt spek
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 4 stengels witte selder
  • 2 teentjes look
  • 2 stengels prei
  • vleeskruiden voor de barbecue
  • houtschilfers van Jack Daniels
  • 4 takjes gedroogde tijm
  • 4 laurierblaadjes

Voor de vleesmarinade

  • 1/2 l grillolie
  • 2,5 dl basilicumolie
  • 2,5 dl Italiaanse kruidenolie
  • 1 dl walnotenolie
  • 20 g gedroogde basilicum
  • 20 g korianderbollen
  • 20 g zwarte peperbollen
  • 20 g gedroogde rozemarijn
  • 6 chilipepers
  • 10 teentjes look op z’n geheel

Voor het garnituur

Wrijf de stukken ossenstaart in met de marinade en kruid met vleeskruiden.
Grill de ossenstaart boven de houtskool met een handvol in water geweekte houtschilfers van Jack Daniels.
Snijd de uien in twee.
Leg ze met de gesneden kant op de grill naast het vlees.
Rooster ze totdat ze onderaan zwart zien (dan is al de melk er uit en zo bekom je een heldere bouillon).

Doe het vlees, als het mooi bruin is, in een pot met de gesneden groenten en de ui.
Doe de teentjes look erbij, tijm en laurier.
Kruid met peper en zout.
Giet het water erop en laat zachtjes trekken gedurende 5 uur.

Giet de bouillon door een zeefdoek en haal het vlees van de staarten.
Kook de groentebolletjes beetgaar.
Was de boschampignons en snijd fijn, meng dit met het vlees en gehakte bieslook.
Neem 4 diepe soepborden en duw het vlees in ringetjes.
Strooi de groentebolletjes rondom.

Giet aan tafel de bouillon erbij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.