Start to cook

Rundcarpaccio Witblauw met gegrilde kerstomaatjes en gerookte parmezaan

4
  • stuk rundvlees Witblauw van 500 g, overal even dik
  • 200 g parmezaan
  • olijfpitten (facultatief)
  • 4 trosjes kleine tomaatjes
  • 2 takken verse rozemarijn
  • 3 teentjes look, geperst
  • 2 dl basilicumolie + een scheutje
  • 1 dl limoensap
  • 200 g champignons
  • himalaya roze zeezout en peper
     

Wikkel het vlees in plastiekfolie en laat opstijven in de vriezer.
Meng de basilicumolie in een kommetje met gehakte rozemarijn, teentjes look en een paar draaien van de pepermolen.
Laat de trostomaatjes een tijdje marineren in dit mengsel vooraleer ze te grillen.
Rook de parmezaan koud gedurende 2u met olijfpitten. (facultatief)
Wrijf ook de champignons in met de marinade en kruid af.

Grill de tomaatjes en de champignons op een matig hete grill of barbecuerooster gedurende 5 minuten.
Snijd fijne sneetjes van het Witblauw en leg ze open op de borden.
Meng het limoensap met een scheutje basilicumolie en druppel dit over de carpaccio.

Snijd een paar krullen van de parmezaan en schik deze samen met de gegrilde tomaatjes en schijfjes champignons op de carpaccio.
Werk af met wat Himalaya-zeezout en een paar draaien van de pepermolen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.