Start to cook

Rundcarpaccio met gegrilde kerstomaatjes, rucola en parmezaan

4
  • 500 g rundvlees Witblauw
  • 200 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • rucola
  • peper en zout

Voor de gegrilde tomaatjes

  • 4 trosjes kleine tomaatjes
  • 2 takken verse rozemarijn
  • 3 teentjes look, geperst
  • 2 dl basilicumolie

Wikkel het vlees in plastiekfolie en laat opstijven in de vriezer.

Meng de basilicumolie in een kommetje met gehakte rozemarijn, teentjes look en een paar draaien van de pepermolen.
Laat de trostomaatjes een tijdje marineren in dit mengsel vooraleer ze te grillen.

Grill de tomaatjes gedurende 5 minuten in de oven.
Snijd fijne sneetjes van het Witblauw en leg ze open op de borden.
Kruid het vlees met peper en zout.

Meng 3 el olijfolie met het sap van een halve citroen en druppel dit over de carpaccio.
Bestrooi met de geraspte parmezaan en werk af met enkele blaadjes rucola en gegrilde tomaatjes.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.