Rundcarpaccio met gegrilde kerstomaatjes, rucola en parmezaan

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 500 g rundvlees Witblauw
  • 200 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • rucola
  • peper en zout

Voor de gegrilde tomaatjes

  • 4 trosjes kleine tomaatjes
  • 2 takken verse rozemarijn
  • 3 teentjes look, geperst
  • 2 dl basilicumolie

Recept

Wikkel het vlees in plastiekfolie en laat opstijven in de vriezer.

Meng de basilicumolie in een kommetje met gehakte rozemarijn, teentjes look en een paar draaien van de pepermolen.
Laat de trostomaatjes een tijdje marineren in dit mengsel vooraleer ze te grillen.

Grill de tomaatjes gedurende 5 minuten in de oven.
Snijd fijne sneetjes van het Witblauw en leg ze open op de borden.
Kruid het vlees met peper en zout.

Meng 3 el olijfolie met het sap van een halve citroen en druppel dit over de carpaccio.
Bestrooi met de geraspte parmezaan en werk af met enkele blaadjes rucola en gegrilde tomaatjes.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.