Roze pasta met pesto van rode biet

4
10
  • 1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
  • 250 g spaghetti
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte munt
  • ½ teentje knoflook
  • peper

Laat de blokjes rode biet uitlekken en bewaar het sap.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan op een hoog vuur.
Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten, de olijfolie, de geperste knoflook, de blokjes rode biet en de munt.

Breng op smaak met peper.
Plet het mengsel met een vork of in een vijzel tot een pesto met een licht korrelige structuur.
Voeg indien nodig een eetlepel water toe.
Bewaar in de koelkast.
Kook de pasta al dente in kokend water.
Laat uitlekken en doe de pasta opnieuw in de pan en meng met het bietensap tot de pasta een felroze kleur heeft.

Verdeel de pasta over 4 borden en schep er een grote lepel rode bietpesto en bietenblokjes over.
Dien onmiddellijk op.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.