Rosti’s met boerenham, verse kruiden en Flandrien Oud met frisse zure roomdip

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Cheesy potatoes, daar zeggen we geen nee tegen. Deze rosti met boerenham, Belgische kaas en een dip van zure room is het perfecte aperitiefhapje voor je volgend feestje.  

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • bosje verse bladpeterselie
  • 6 steeltjes bieslook
  • 3 takjes verse dragon
  • 150 g oude Flandrien kaas
  • 60 g boerenham
  • 1 el maiszetmeel
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Voor de dip:

  • 200 g zure room
  • 1 bio citroen
  • 1/2  kl gerookt paprikapoeder

Recept

Maak de dip:

Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel citroenzeste hebt.

Meng de zure room met de knoflook, citroenzeste, gerookt paprikapoeder en peper en zout. Plaats in de koelkast.

Maak de rosti’s:

Verwarm de oven voor op 185°C.

Schil de aardappelen en spoel ze. Rasp ze grof, leg in een keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit.

Hak de bladpeterselie en de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de boerenham in heel fijne reepjes.

Meng de geraspte aardappel met 1 eetlepel maiszetmeel, de reepjes boerenham, bladpeterselie, dragon, peper en zout.

Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een antikleefpan en leg met een eetlepel 4 hoopjes van de aardappelmengeling in de pan. Duw ze plat en bak op een middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Voeg opnieuw een scheutje olijfolie en een klontje boter toe aan de pan en bak opnieuw rosti’s in de pan. Herhaal tot alle rosti’s gebakken zijn.

Plaats de bakplaat in de oven en laat, ongeveer 15 à 20 minuten verder garen.

Afwerking:

Serveer de rosti’s met de zure roomdip als hapje of bij een slaatje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.