Rösti met zure room en rosbief

4
  • 1 kilo vastkokende aardappelen (bv. Charlotte)
  • peper en zout
  • nootmuskaat, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olie
  • een potje zure room
  • enkele plakjes rosbief
  • een potje tuinkers

Rasp de aardappelen. Meng in een kom met 1 theelepel zout, ½ theelepel peper en ¼ theelepel nootmuskaat.

Verhit een pan met anti-aanbaklaag (doorsnede van 24 cm) met 1 eetlepel van de boter en 1 eetlepel van de olie. Wacht tot alles goed heet is en schep het aardappelmengsel dan in de pan. Druk goed aan tot je een soort pannenkoek krijgt. Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes garen. Er zal zich nu een mooie korst vormen. Maak de korst voorzichtig los met een spatel. Leg een bord op de pan en draai deze om, zodat de rösti op het bord ligt met de gebakken kant naar boven.

Doe de rest van de boter en de olie in de pan en zet het vuur weer hoger. Schuif de rösti nu met de ongebakken kant naar onder terug in de pan. Zet het vuur weer lager en laat nogmaals 10 minuten zachtjes garen.

Laat op een bord glijden en snij in driehoekjes. Verdeel hierover lepeltjes zure room, stukjes rosbief en tuinkers. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.