Ingrediënten
- 5 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (150 g)
- 1 kg bloemige aardappelen
- 1 sjalot
- 250 g bospaddenstoelen
- 60 g gemalen kaas
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 100 g boter
- 1 theelepel tijmtakjes
- peper en zout
Recept
Snijd de sjalot fijn.
Maak de bospaddenstoelen schoon en spoel ze zeer kort in ruim water, droog in een handdoek en snijd ze in 2, de grote in 4.
Bak de sjalot op een laag vuur gedurende enkele minuten, voeg de paddenstoelen toe en bak kort. Kruid met zout en peper. Voeg de peterselie toe.
Rasp intussen de geschilde rauwe aardappelen.
Meng het paddenstoelenmengsel en de kaas onder de aardappelen.
Verhit de resterende boter in een ruime pan en druk er het aardappelmengsel in aan. Leg de tijm erboven op. Snijd de ham in reepjes en strooi over de rosti. Bak op matig warm vuur tot de vulling gaar en krokant is.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.