Rösti met gekookte ham

4
25
  • 5 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (150 g)
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 60 g gemalen kaas
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 100 g boter
  • 1 theelepel tijmtakjes
  • peper en zout

Snijd de sjalot fijn.

Maak de bospaddenstoelen schoon en spoel ze zeer kort in ruim water, droog in een handdoek en snijd ze in 2, de grote in 4.

Bak de sjalot op een laag vuur gedurende enkele minuten, voeg de paddenstoelen toe en bak kort. Kruid met zout en peper. Voeg de peterselie toe.

Rasp intussen de geschilde rauwe aardappelen.

Meng het paddenstoelenmengsel en de kaas onder de aardappelen.

Verhit de resterende boter in een ruime pan en druk er het aardappelmengsel in aan. Leg de tijm erboven op. Snijd de ham in reepjes en strooi over de rosti. Bak op matig warm vuur tot de vulling gaar en krokant is.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.