Rosbief met salade en een eierdooier

4

Voor de peterseliepesto:

  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 5 cl goede olijfolie

Voor de salade:

  • 1 eetlepel zoetzure uitjes uit bokaal
  • 1 eetlepel kleine kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel tomaat, gepeld, ontpit en in kubusjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 4 eetlepel pickelsmayonaise (de helft mayonaise gemengd met de helft pickels)

Voor de eierdooiers:

  • 4 eieren
  • 2 eetlepel bloem
  • 2 eiwitten, losgeklopt waaraan een druppel olie werd toegevoegd
  • 4 eetlepel panko (Japans grof paneermeel)

Voor de afwerking:

  • raketsla
  • 12 schilfers van Parmezaanse kaas
  • peper en zout
Kleur het vlees aan in een hete braadslee met boter.
Laat het vlees 25 minuten braden in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 240°C.
Laat de rosbief afkoelen.

Trek de blaadjes van de stengels van de platte peterselie. Leg in een potje.
Voeg de knoflookteen en de vooraf droog gebakken pijnboompitten toe.
Peper en voeg wat grof zeezout toe.
Giet er de olijfolie bij en mix fijn tot een papje.
Houd de peterseliepesto apart.
 
Meng voor de salade de uitjes, kappertjes, gehakte peterselie, brunoise van tomaat, sjalot en pickelsmayonaise.

Snijd het vlees in dunne plakjes.
Strijk telkens een eetlepel peterseliepesto uit over de borden.
Schik er het vlees op.
Breng een dikke streep van de groentegarnituur aan op het vlees.
Laat er nog wat pickelsmayonaise naast druipen.

Scheid zeer voorzichtig het wit van de dooiers van de eieren.
Draai, even voorzichtig, elke eierdooier, zonder hem te breken, in de bloem.
Haal de dooiers daarna door het los geklopt eiwit en draai dan in de panko.
Frituur de dooiers gedurende 30 seconden in de frituur die staat afgesteld op 180°C.

Leg de gefrituurde dooiers op het vlees.
Werk af met een paar blaadjes raketsla en een paar schilfers parmezaan.
Serveer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.