Rosbief met rodekoolpuree

1

Snijd de kool in stukken en laat ze met de gesnipperde ui, de geschilde aardappelen en de geschilde en in plakjes gesneden wortel ongeveer 30 minuten gaarkoken in gezouten water.
Verhit de boter in een kleine maar hoge pan.
Laat de rosbief aan alle kanten bruin worden.
Kruid met peper en zout, dek de pan af en laat de rosbief verder garen in eigen nat gedurende 25 minuten.

Laat de groenten en de aardappelen uitlekken en stamp ze tot puree.
Roer er de room, de kurkuma, peper en zout door.
Houd warm.
Wikkel het gebraad in alufolie en laat het 10 minuten rusten.
Snijd het in dunne plakken.

Weeg 120 g vlees af en schik het op een bord.
Schep met een ijsschep bollen uit de rodekoolpuree en schik ze tussen de plakken vlees.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.