Rosbief met geroosterde krieltjes en kerstomaten

4
  • 1 rosbief (± 500 g)
  • boter
  • olijfolie
  • zeezout en peper
  • 2 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • gekneusde peper
  • 700 g krieltjes
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 g kerstomaten
     

Verwarm de oven voor tot 220° C.
Bak het vlees langs alle kanten goudbruin in een mengsel van boter en olijfolie.
Kruid met peper en zeezout.
Schik het vlees in een braadslee, samen met de sjalotten en de laurierblaadjes.
Giet het bakvet over het vlees en verdeel er enkele vlokjes boter over.
Zet het vlees in de oven en verlaag de temperatuur naar 200° C.

Bak 12 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 180° C.
Bak nog eens 8 minuten voor rode rosbief of 16 minuten als je het graag iets meer gaar hebt.
Haal het vlees uit de braadslee en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bestrooi royaal met gekneusde peper.

Meng de krieltjes in een kom met de olijfolie.
Kruid met peper en zeezout.
Schik de krieltjes op een ovenplaat samen met de knoflook en de rozemarijn.
Schuif de ovenplaat in de oven en laat 20 minuten roosteren.

Doe de tomaten bij de krieltjes en laat nog 10 minuten garen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.