Rosbief in notenkorstje

4
60
  • 600 g rosbief
  • 50 g walnoten
  • 50 g pistachenoten
  • 1 kl jeneverbessen
  • 2 sjalotten
  • 100 g rucola
  • 1 tros pitloze druiven, rood
  • 1 ei
  • 400 ml runderfond
  • 200 ml rode wijn
  • porto
  • boter
  • arachideolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de rosbief met peper en zout. Braad het vlees in wat boter in een pan aan alle kanten goudbruin.

Hak de jeneverbessen samen met de noten. Splits het ei en klop het eiwit los. Bestrijk het vlees met het eiwit. Rol het dan in de notenmengeling. Leg de rosbief met de druiven in een ovenschaal. Besprenkel met arachideolie. Laat 25 minuten bakken in de oven.

Pel en snipper de sjalotten. Smelt wat boter en fruit hierin de sjalotten glazig. Blus met de fond en de wijn en laat inkoken tot sausdikte.

Haal de rosbief uit de schaal en hou warm onder aluminiumfolie. Hou de druiven apart. Roer de aanbakresten los met een scheutje porto en doe dat bij de saus.

Snijd de rosbief in plakjes. Serveer met een gevulde aardappel naar keuze, de rodewijnsaus en wat rucola.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.