Rosbief gevuld met geitenkaas

4
  • 1 rosbief van ongeveer 800 g
  • 1 potje verse geitenkaas
  • 1/2 bot verse basilicum
  • 10 hazelnoten
  • 2 sjalotten
  • boter
  • peper en zout
     
Sommige slagers geven bij rosbief een stukje vet mee. Leg dat tijdens het braden op het vlees om voor een natuurlijke bedruiping te zorgen.

Snijd het vlees open tot een zo groot mogelijk oppervlak.
Je kan dit uiteraard ook aan je slager vragen.

Snipper de sjalot en stoof glazig in boter.
Breek de hazelnoten in een vijzel.
Haal de sjalotten van het vuur en doe er de noten bij.
Voeg ook de fijngesneden basilicum toe en prak er de geitenkaas door.
Breng op smaak met peper.

Strijk het kaasmengsel op het vlees, maar laat de randen onbedekt.
Rol de rosbief op en bind vast met keukentouw.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in hete boter.
Doe het vlees over in een ovenschaal en braad eerst 10 minuten op 200°C en vervolgens nog eens 10 minuten op 180°C.
Mager rundvlees als rosbief wordt het best op een vrij hoge temperatuur gebraden.
Laat het vlees minstens 10 minuten warm rusten voor je het aansnijdt.

Serveer met gegrilde groenten.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.