Roomdessert met crumble

4
  • 500 g slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 g suiker
  • 1 el rozenwater
  • rozenblaadjes als versiering

Voor de crumble:

  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 90 g boter
  • 2 el gemalen hazelnoten

Maak eerst het roomdessert:

Breng de room en de suiker in een kookpan aan de kook. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Neem de room van het vuur en voeg de gelatine toe, goed roeren. Voeg nu het rozenwater toe.

Verdeel het mengsel over de glaasjes. Laat daarna opstijven in de koelkast.

Maak nu de crumble:

Mix de hazelnoten fijn en voeg de suiker, bloem en zachte boter toe. Laat nog even kort meemixen zodat alles goed mengt.

Spatel het deeg op een stuk bakpapier en wrijf open tot het deeg zowat 0,5 centimeter dik is.

Bak af in de oven: 8  minuten bij 180 °C. Laat afkoelen, verdeel in stukken.  

Werk het dessert af:

Verdeel de crumble over het dessert. Werk af met wat eetbare rozenblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.