Gebakken roodbaars is een echte delicatesse. De smaak van deze vis past perfect bij een lekkere preistoemp.
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets
- 2 eetlepels bloem
- 1 kg bloemig kokende aardappelen
- 4 wit van prei
- 3 klontjes boter
- muskaatnoot
- peper en zout
Recept
Snijd het gewassen wit van prei in stukjes.
Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en wat zout. Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en doe ze bij de gare prei. Voeg muskaatnoot toe. Stamp met een pureestamper tot stoemp.
Draai de visfilets in de bloem. Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter. Bak 3 minuten langs elke kant.
Leg de vis op de stoemp en serveer.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.