Romige slasoep

Voor 1,5 l soep

  • 1 kropsla
  • 1 ui
  • 10 g boter
  • 1 l magere gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels lightroom
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood per persoon

Snijd de voet uit de slakrop.
Spoel de bladeren in ijskoud water en droog ze.
Snijd ze in grote stukken.

Verhit de boter en fruit er de fijngesnipperde ui in op een zacht vuurtje.
Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten.
Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

Mix de soep, roer er de room door en laat opwarmen zonder de soep te laten koken.
Breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder.

Serveer met de geroosterde sneetjes brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.