Romige slasoep

4

Soep van sla? Jazeker! Met dit recept maak je een heerlijk romige slasoep met een handvol garnalen als afwerking. 

Voor 1,5 l soep

  • 1 kropsla
  • 1 ui
  • 10 g boter
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 4 eetlepels room

Afwerking

  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 3 sneetjes brood
  • olijfolie
  • 100 g garnalen
  • 1 el bieslook

Trek de bladeren los van de krop. Was de bladeren in ijskoud water en zwier ze droog.
Snijd in grote stukken.

Snipper de ui fijn.

Verhit de boter en fruit de ui gaar.
Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten.

Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken zonder deksel om de frisgroene kleur te behouden.

Snijd het brood in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het brood tot croutons, goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Mix de soep, roer er de room door en breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat en chilipoeder.

Serveer met enkele broodcroutons, garnalen en bieslook.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.