Rolletjes van gebakken roggevleugel met witte asperges, een sausje van jonge prei en aardappelmousseline

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Preivinaigrette

  • 1 stuk preiwit
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 tl mosterd (gentse tierenteyn)
  • 2 cl wittewijnazijn
  • 5 cl olijfolie
  • ½ bot dragon (½ potplantje)
  • 1 el kappertjes

Roggevleugels

  • 2 roggevleugels
  • 8 witte asperges
  • 10 blaadjes basilicum
  • 50 g roomboter
  • peper en zout

Aardappel

  • 4 grote aardappelen
  • 2 tl zout
  • 3 dl warme melk
  • 50 g goede boter
  • 120 g geraspte oud brugge

Kaaskrokantje

  • 40 g gemalen brugge oud
  • bakpapier

Afwerking

  • 50 g gemalen brugge oud
  • 50 g panko
  • 10 g tijm

Recept

Preivinaigrette

Snijd de jonge prei en de sjalot in een fi jne brunoise.
Pel vervolgens de tomaten en snijd in fi jne blokjes.
Hak de dragon fijn.

Meng de mosterd met de wittewijnazijn en olijfolie, kruid naar smaak met peper en zout.

Voeg aan de vloeibare massa de prei, sjalot, tomaat, kappertjes en gehakte dragon toe.

Laat de dressing een half uurtje trekken en serveer op kamertemperatuur.

Roggevleugels

Fileer de roggenvleugels aan beide zijden of laat dit doen bij je vishandelaar.

Schil daarna de asperges en kook ze gaar in lichtgezouten water.

Kruid de roggenvleugels met peper en zout en rol er 2 asperges en een blaadje basilicum in op.

Bak de vis in 50 g goede boter en overgiet de rog tijdens het bakken regelmatig met saus om uitdrogen te voorkomen.

Aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en gaar ze in gezouten water.

Draai vervolgens de aardappelen door de passe-vite tot een gladde puree en werk af met roomboter. Voeg als laatste de fi jngemalen Oud Brugge toe.

Kaaskrokantje

Maak op een bakpapier rondjes van de gemalen kaas en bak deze in een voorverwarmde oven van 150°C. Bak tot ze mooi goudgeel gekleurd zijn. Laat ze vervolgens nog even uitharden en serveer.

Afwerking

Maak een mengeling van de gemalen kaas, panko en de tijmblaadjes. Bestrooi er de vis mee en plaats kort onder de ovengrill (250°C) om te gratineren.

Lepel de vinaigrette in een diep bord en lepel er wat aardappelmousseline langs. 

Plaats de roggenvleugel ernaast en werk af met het kaaskoekje.

 

Recept : Luc Godon en Mark Greveling 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.