Rolletjes rosbief met gebakken groenten

4
60
  • een rosbief van +/- 600 g (liefst uit de dikke bil of de platte bil)
  • 1 stronk witloof
  • 12 lente-uitjes of jonge worteltjes
  • 1/4 Chinese kool
  • 1 koffielepel tijm
  • 200 g rijst
  • 1 eetlepel gehakte citroenschil
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1,5 dl vleesbouillon
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 20 g boter
  • versgemalen peper en grof zout
     

Strijk de rosbief in met olijfolie en kruid met zout en peper. Zet een pot met boter op het vuur waarin de rosbief net past en schroei rondom rond dicht op een hoog vuur.

Snijd alle groenten (witloof, Chinese kool, lente-uitjes of wortels) in grote, gelijke delen. Kook de rijst 15 tot 20 minuten in licht gezouten water. Giet af en breng op smaak met de gehakte citroenschil en de gehakte peterselie.

Zet de rosbief in een voorverwarmde oven van 200° (afhankelijk van dikte en gewenste gaarheid tussen 20 en 40 minuten). Bestrooi 10 minuten voor het einde van de baktijd met de helft van de tijm. Haal uit de pot en laat 10 minuten rusten op een warme plaats.

Blus de pot met de bouillon en laat inkoken tot een lichte jus. Breng op smaak met zout en peper.

Wok intussen de groenten op een hoog vuur in arachideolie en breng op smaak met zout en de resterende tijmblaadjes.

Snijd de rosbief in niet te dunne plakjes. Rol de groenten - afhankelijk van de dikte - in één of twee plakjes rosbief.

Serveer de rolletjes op warme borden, lepel er de jus langs en serveer met de rijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.