Rolletje van rog en een fris mosselsoepje

Partner

Geert Van Der Bruggen

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 30

Ingrediënten

Voor het mosselsoepje

  • 1 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • 1 dl droge witte wijn
  • een scheutje witte vermouth
  • 1 dl room
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de zijranden van de filets. We gebruiken voor de rolletjes enkel het dikkere middenstuk. Snijd die schuin door in dunnere lapjes.

Snijd de restjes van de vis in stukjes en doe ze in de blender. Cutter met het eiwit voor de binding. Kruid met peper en zout en mix nog kort met de room. Die is bij voorkeur ijskoud. Door de hitte die bij het mixen wordt ontwikkeld, loop je anders de risico dat alles gaat schiften.

Leg telkens wat van deze vismousse op de plakjes rog en rol strak op. Zet de rolletjes minimum 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.

Snijd de aromaten voor de mosselen in grove stukken en stoof ze even aan in olijfolie. Blus met de witte wijn en laat op hevig vuur inkoken. Voeg de mosselen toe en kruid met peper en zout.

Laat koken onder gesloten deksel tot de mosselen opengaan. Haal ze dan uit de pan met een schuimspaan. Giet het mosselvocht door een zeef, maar laat een bodempje in de pan achter. Daar zit vaak nog wat zand in. Laat het mosselvocht rustig verder inkoken.

Snijd de groentjes in mooie vormen en stoom ze beetgaar. Haal de mosselen uit de schelpen en houd ze warm. Voeg een scheutje witte vermouth en de room bij het mosselvocht en laat verder inkoken.

Haal de rog door broodkruim en bak goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe een flinke klont boter in de saus en mix schuimig met een staafmixer.

Schik de groenten onderin het bord. Versier met de mosselen en nappeer met de saus. Leg er het rolletje bovenop en versier met pluksels verse kervel en koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.