Rogwang met jonge komkommer, warmoes en venkelbloesemmayonaise

4
  • 400 g rogwang (4 rollen wang per persoon)
  • 4 stengels warmoes
  • 4 jonge komkommers
  • 200 g boter
  • 100 g venkelbloesemmayonaise
  • 1 dl ajuinolie (snipper uien en droog ze in de oven, zet ze onder in zonnebloemolie en plaats het geheel 24h in de oven op een constante temperatuur) 
  • witte wijnazijn
  • venkelbloesemazijn (knip venkelbloemen en dompel ze onder in azijn, laat 1 maand trekken in de kelder) 
     
Ook de wangetjes en de levers van rog zijn eetbaar en gelden voor sommigen als een delicatesse.

Laat de boter smelten in een pan totdat die mooi bruin kleurt (beurre noisette). Gaar de wangen zo’n 5 minuten totdat de wang alle boter geabsorbeerd heeft.

Rooster de warmoes en de jonge komkommer in een droge anti-kleefpan en werk af met ajuinolie en witte wijnazijn.

Maak zelf mayonaise maar gebruik venkelbloesemazijn i.p.v. gewone azijn.

Leg een stukje wang op het bord en wissel af met stukjes warmoes en jonge komkommer. Werk af met toefjes venkelbloesemmayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.