Rogvleugel met groene appel, zuring en dragonvinaigrette

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Rog moet absoluut vangvers zijn, hij krijgt anders heel snel een onaangename ammoniakgeur.

Recept

Laat de boter smelten in een pan totdat die mooi bruin kleurt (beurre noisette). Voeg de rogvleugels toe en laat zachtjes garen. Ontgraat de vis, meng alles goed door mekaar en breng op smaak met peper en zout totdat je een rillette krijgt.

Haal de klokhuizen uit de appels en maal ze samen met de zuring in een sapcentrifuge. Zet de emulsie in de diepvriezer en roer het geheel regelmatig om tot een granité.

Kluts de dragonblaadjes en zonnebloemolie tot kruidenolie in een blender. Breng op smaak met dragonazijn en peper en zout.

Snijd mooie sliertjes appel met een dunschiller om op het bord te schikken. Lepel de rillette van rog ertussen en werk af met restjes zuring en dragonvinaigrette.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.