Rogvleugel met courgette, peterselieolie en kappers

4
De rogvleugels worden bijna steeds na de vangst gefileerd omdat alleen de ontvelde vleugels commercieel interessant zijn.

Laat de boter smelten in een pan totdat die mooi bruin kleurt (beurre noisette). Bak de rogvleugel aan beide kanten in de boter. Leng de boter aan met water en azijn en mix het geheel.

Spoel de kappers en rooster en hak de hazelnoot. Blend alles even kort.

Blend vervolgens de krulpeterselie met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout en citroensap.

Snijd met een mandoline slierten uit de courgettes en bak ze in een droge anti-kleefpan. Wentel ze tenslotte in de peterselieolie.

Lepel een beetje botersaus op een bord. Leg de rogvleugel daarop. Drapeer de courgettes naast de vis en werk af met de blend van kappers en hazelnoot.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.