Roggewang, pistou van tomaat, paarse artisjok en jonge venkel

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 10 paarse artisjokken
  • sap van 1 citroen
  • 1 el bloem
  • 12 roggewangen
  • bloem om de roggewangen in te rollen
  • peper en zout
  • 2 jonge stukken venkel

Pistou van tomaat

  • 6 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el jonge basilicum
  • 2 el sherry-azijn
  • 2 dl olijfolie

 

Recept

Pel voor de pistou de tomaten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in brunoise (kleine blokjes). Hak de basilicum en pers 1 teentje look. Besprenkel met sherry-azijn, peper en zout, knoflook en basilicum. Verhit de olijfolie tot 100 graden, giet ze vervolgens over de tomaten en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak de paarse artisjokken schoon en kook ze 4 minuten op een laag vuurtje in gezouten water met het sap van 1 citroen en 1 el bloem. Laat ze vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de rauwe venkel in lange plakjes.

Haal de roggewangen door de bloem en klop ze goed af. Breng ze op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in een beetje olijfolie.

Schik de artisjok, venkel en roggewangen op het bord. Besprenkel het geheel met de pistou van tomaat en werk af met takjes jonge basilicum.

 

Recept Seppe Nobels

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.