Rog met kappertjes en wortelpuree

Partner

Broodje kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Rog kan je het hele jaar door verkrijgen, maar hij is het lekkerste in het najaar.
Voeg af en toe een vers klontje boter in de braadpan zodat de boter niet verbrandt. Schep geregeld wat braadvet over de rog zodat hij lekker sappig blijft.
Leg aluminiumfolie altijd met de blinkende kant naar het eten. Zo blijft de warmte best behouden.

Recept

Schil de aardappelen en de wortels. Snij ze in grote stukken en doe ze vervolgens in een kookpot met water, een snuifje zout en een blokje groentebouillon.

Kruid de roggen ondertussen met peper en zout en haal ze nadien door een bord met bloem. Klop er het teveel aan bloem af.

Doe een klontje boter in een braadpan en bak beide zijden van de roggen tot ze goudbruin zijn. Elke zijde heeft ongeveer 3 à 4 minuutjes nodig. Voeg af en toe een klontje boter toe zodat de boter niet verbrandt.

Giet ondertussen het water van de kookpot met wortels en aardappelen af.

Stamp nu alle groenten samen met een klontje boter en een eitje totdat je een zachte wortelpuree krijgt. Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat.

Neem de roggen uit de braadpan en houdt ze warm door er aluminiumfolie op te leggen.

Snij de peterselie fijn. Zet de braadpan van de roggen terug op het vuur en doe er een klontje boter in. Voeg er vervolgens de kappertjes, het sap van ½ citroen en de peterselie aan toe. Laat even aanbakken en de saus is klaar.

Serveer de verse rogvleugels met de kappertjessaus en de wortelpuree. Leg er als afwerking nog een beetje peterselie op. Smakelijk!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.