Rog met kappers, toast en citroenboter

4
  • 4 roggenfilets van 80 g
  • 8 eetlepels kappers
  • 1/2 citroen
  • 250 g verse boter
  • 1/2 bussel gehakte peterselie
  • 1 teentje look
  • 4 mooie dikke sneden grof brood

Frituur 4 eetlepels kappers zodat ze mooi krokant zijn.
Bak de roggenfilets langs beide kanten aan in boter. Houd ze warm. Giet het vet van de pan af, voeg verse boter toe en een halve teen look. Bak de sneden brood in dezelfde pan mooi bruin.


Stoof 125 gram boter aan in de pan met een half lookteentje, peper, zout en 4 eetlepels kappers. Blus met een halve citroen.
Leg een snede brood op een bord en plooi de roggenfilet mooi dubbel op het brood. Bestrooi met gefrituurde kappertjes. Lepel de botersaus naast de toast en werk af met peterselie.

Recept: Erwin Denys

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.