Rog met groenten

4
(20) 15
  • 2 uiteinden van rogvleugel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 100 g sluimererwten
  • een pakje mini maïskolfjes
  • 100 g sojascheuten
  • 4 eetlepels arachideolie
  • een klontje boter
  • peper, zout
  • een bosje verse koriander

Saus

  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 15 cl droge witte wijn

Maak eerst de saus.
Giet witte wijn, fijngesnipperde sjalot en sojasaus in een pannetje.
Breng aan de kook en laat inkoken zonder deksel tot er nog maar een derde van het oorspronkelijke volume overblijft.
Houd dan de saus warm.

Fileer de rog.
Met een scherp mes snijden we de 2 stukken vlees van het kraakbeen.
De vis draaien we vervolgens in bloem waar peper en zout werden aan toegevoegd.
Laat even rusten.

Snijd de geschilde ui in reepjes en de wortel in fijne schijfjes.
Zet de wok op hoog vuur en giet er 2 eetlepels olie in.
Als de olie begint te dampen doen we de ui en de wortel in de wok.
Terwijl we voortdurend roeren met een spatel laten we de groenten 2 minuten bakken op hoog vuur.
Voeg de maïs en de sluimererwten (mange-tout) bij de wortel en ui.
Laat nog 2 minuten al roerend bakken.
Voeg 2 eetlepels water toe aan de groenten en zet het vuur onder de wok lager.
Laat 5 minuten zacht sudderen tot alle vocht verdampt is. Roer regelmatig.
Voeg de sojascheuten toe aan de groenten.
Zij mogen nog 2 minuten zacht meebakken.

Bak de rog goudbruin in een pannetje met antikleeflaag in arachideolie en boter.
Baktijd: 3 tot 4 minuten langs elke kant.

Schik de groenten op de warme borden.
Leg er de rog bovenop.
Giet er de saus rond en versier met verse koriander.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.