Rog in gelei

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 rogvleugels, gefileerd (graten meevragen)
  • 6 g gelatinebladeren, geweekt
  • 1/2 soeplepel gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 10 g citroensap
  • 20 g azijn

Bouillon:

  • 450 g graten roggevleugels
  • 85 g ajuin
  • 2 à 3 blaadjes laurier
  • takje tijm
  • 35 g plakjes citroen, zonder schil
  • 525 g water
  • 75 g witte wijn
 
 

Rog bevat een naar popcorn geurend aroma dat goed combineert met o.a. koffie, brood, gepofte rijst, maar ook een citrusaroma dat perfect past bij citrusvruchten.

Recept

Snijd de graten in kleinere stukken en was grondig. Doe ze in een kookpot en voeg de overige ingrediënten toe. Breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen. Zeef.

Kruid de rogvleugels met peper en zout. Weeg 300 g bouillon af en meng er het citroensap en de azijn onder. Breng aan de kook en schuim af. Zet het vuur zachter en pocheer er de rogvleugels in. De bouillon mag niet meer koken.

Haal de rogvleugels uit de bouillon en leg ze aansluitend in een schaal.

Verwarm de bouillon en los de geweekte gelatine erin op. Laat wat afkoelen en voeg er de gehakte peterselie toe. Laat de gelei wat verder afkoelen. Giet wat over de vis en laat verder geleren.

Snijd in de gewenste vorm. Serveer met wat stukjes citroen en bruin brood.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.