Roereieren met mosterd, groene kruiden en kaas

Claudia Allemeersch
4
  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 15 g room
  • 20 g mosterd
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 4 takjes salie
  • 25 g gemalen kaas
  • 4 dikke sneden koekebrood of melkbrood (koop ongesneden brood)
  • peper
  • zout

Snijd het brood in dikke sneden. Bak die in vier minuten goudbruin in de oven (200 °C) op een rooster. Controleer tussendoor eens of het brood goed bakt.

Hak de groene kruiden fijn en houd wat salieblaadjes opzij voor de garnering.

Breek de eieren, klop ze los met een vork en kruid af met peper en zout.

Smelt de boter in een koekenpan en voeg het eiermengsel toe. Verwarm deze massa al roerend op een zacht vuur tot een halfvaste smeuïge brij.

Roer er de koude room bij om het stollingsproces te stoppen zodat de brij niet te droog wordt.

Meng er de mosterd en de groene kruiden onder en meng er als laatste de gemalen kaas bij.

Verdeel de roereieren over de gebakken sneedjes brood en werk af met wat blaadjes salie. Strooi over het geheel nog wat peper.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.