Rode poonfilets met verse Broccio-kaas en jonge spinazie

4
  • 4 rode poonfilets (met staart)
  • 100 g jonge spinazie
  • 100 g tuinkers
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel limoensap
  • 2 soeplepels water
  • peper en zout
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g verse Broccio-kaas (of mozzarella)
  • azijn van rode biet (mix 100 gram rauwe rode biet met 100 gram rode wijnazijn)
  • 1 stronk roodlof (rood witloof)
Je kunt de Broccio-kaas vervangen door een andere schapen- of geitenkaas of ook door Mozzarella.

Mix de olijfolie, het limoensap, de koriander en het water tot een gladde emulsie in een blender.

Meng de saus met de tuinkers en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kaas in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus met tuinkers. Meng alles goed onder.

Blancheer de spinazie met een beetje zout.

Bak de rode poonfilets kort op een hevig vuur zodat je een mooie korst krijgt. Snijd de staartjes er af. Frituur deze 3 minuten op 180°C.

Leg enkele blaadjes spinazie op een voorverwarmd bord, lepel daarop de kaas met tuinkers en dresseer de rode poonfilets en de staartstukjes er rond. Spat enkele druppels azijn van rode biet over het bord. Werk af met een stukje rauw roodlof.

 

Recept David Martin

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.