Rode poon, paksoi en schorseneren met crème en espuma van knolselder

4
  • 2 rode ponen
  • 8 stengels jonge paksoi
  • 1 knolselder
  • 2 dl room
  • 3 schorseneren
  • 1 el bloem
  • 1 citroen
  • 1 bos citroenverbena
  • peper
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • enkele blaadjes zuring
Dankzij de crème en de beetgare groenten vormt dit echt een lekkere warme hap op een grillige dag in april.

Maak de rode poon schoon, fileer ze en gaar met olijfolie in de oven. Kruid af met peper en fleur de sel.

Was en stoof de paksoi kort aan in boter met een scheutje water en een snuifje zout.

Schil de knolselder, snijd in stukken en gaar in water met de room. Giet af en bewaar het kookvocht. Mix tot een gladde crème, houd een deel apart en leng de rest van de crème aan met wat kookvocht tot de dikte van bechamelsaus (verhouding: 3/4de knolselder en 1/4de kookvocht). Giet het aangelengde deel in een espumafles.

Schil en was de schorseneren en kook ze gaar in water met een lepel bloem en het sap van 1 citroen. Snijd in ongelijke stukken.

Doe de citroenverbena in een kom en zet 4 minuten in de microgolfoven op 800W. Mix tot een fijn poeder. Houd een deel apart en meng de rest nu met de crème van knolselder.

Leg een stukje rode poonfilet op een bord en spuit er espuma van knolselder en crème van citroenverbena naast. Leg enkele stukjes schorseneer en paksoi errond. Werk nog af met enkele blaadjes zuring en poeder van citroenverbena.



Recept Lode De Roover

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.