Rode poon met saffraanrijst en tomatencurry

4

Voor de saffraanrijst

  • 1/4 kl saffraanpoeder
  • 500 ml water
  • 30 g boter
  • 200 g basmatirijst
  • snuifje zout

Voor de rode poon

  • 4 rodepoonfilets
  • 1 teentje look, gekneusd
  • 1 takje verse tijm
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter

Voor de tomatencurry

  • 4 tomaten, gepeld
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 stukje gember van 2 cm, geraspt
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 kl currypoeder
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voor de tomatencurry

Verhit de olijfolie en laat de ui en de look fruiten in olijfolie.
Voeg de tomaten toe, rasp er gember overheen.
Voeg het currypoeder toe en laat alles 15 minuten sudderen.

Kruid met peper en zout en voeg op het laatst basilicum toe.

Voor de saffraanrijst

Verhit het water en voeg het saffraanpoeder toe.
Verhit de boter in een andere pot, voeg de rijst toe en laat al roerend even meebakken.
Blus met het kokende saffraanwater.

Plaats een deksel op de pot en zet op een laag vuur: 20 minuten tot al het vocht opgenomen is door de rijst.
Controleer af en toe.

Voor de rode poon

Verhit de olijfolie samen met de boter.
Laat het teentje look even meebakken samen met de tijm.
Bak nu de rode poon en aroseer met de vetstof.
Kruid met peper en zout.

Schik twee filets op het bord, schep er de saffraanrijst bij en nappeer met de tomatencurry.
Werk af met nog wat kleine basilicumblaadjes.

Recept: Claudia Allemeersch
Foto: Heikki Verdurme
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.