Rode poon met ratatouille en olijventapenade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Rode poon is op zijn lekkerst tussen oktober en april. Met dit recept combineer je deze vis uit de Noordzee met groenten die doen wegdromen naar de zomer.

Ingrediënten

  • 4 rodepoonfilets, met vel
  • 8 ansjovisfilets
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  •  ½ rode, ½ gele, ½ groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 240 g rijst
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.

Stoof de sjalot en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en stoof onder deksel gaar.

Mix de olijven fijn met het basilicum en de ansjovis. Voeg olijfolie toe, tot je een dikke tapenade krijgt.

Kook de rijst gaar in gezouten water. Bak de vis enkele minuten in voldoende boter eerst op de velkant. Bak daarna op de andere kant, zet het vuur zachter en laat nog even verder garen.

Verdeel de vis over de borden, lepel er wat ratatouille bij en werk af met wat tapenade. Serveer met de rijst.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.