
Bereiding
Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.
Stoof de sjalot en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en stoof onder deksel gaar.
Ontpit de olijven en mix ze fijn met het basilicum en de ansjovis. Voeg olijfolie toe tot je een dikke tapenade krijgt.
Kook de rijst gaar in gezouten water. Bak de vis enkele minuten in voldoende boter eerst op de velkant. Bak daarna op de andere kant, zet het vuur zachter en laat nog even verder garen.
Verdeel de vis over de borden, lepel er wat ratatouille bij en werk af met wat tapenade. Serveer met de rijst.
Recept Ilse D'hooge
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.