Rode poon met ratatouille en olijventapenade

4
35
  • 4 rodepoonfilets, met vel
  • 8 ansjovisfilets
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  •  ½ rode, ½ gele, ½ groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 240 g rijst
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.

Stoof de sjalot en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en stoof onder deksel gaar.

Mix de olijven fijn met het basilicum en de ansjovis. Voeg olijfolie toe, tot je een dikke tapenade krijgt.

Kook de rijst gaar in gezouten water. Bak de vis enkele minuten in voldoende boter eerst op de velkant. Bak daarna op de andere kant, zet het vuur zachter en laat nog even verder garen.

Verdeel de vis over de borden, lepel er wat ratatouille bij en werk af met wat tapenade. Serveer met de rijst.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.