Rode poon met peterselieaardappeltjes, raapjes en bietjes en kappertjes

4

Schil de aardappelen en de raapjes, versnijd ze in de vorm van een tonnetje (boven- en onderkant afsnijden en ovaal snijden), en kook ze samen gaar in gezouten water.

Schil de rode bieten, snijd ze in stukjes kook ze apart in gezouten water.

Bak de poonfilets op de velkant in een beetje boter.

Keer de vis niet om, maar laat verder garen door voortdurend te aroseren, d.w.z. de hete boter bovenop de vis scheppen, zo laat je de filets een beetje konfijten. Kruid met peper en zout.

Hak de peterselie fijn.

Giet de raapjes, aardappeltjes en bietjes af en stoof ze op in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Voeg peterselie toe.

Haal de vis uit de pan en blus deze met de vermouth. Voeg de kappertjes toe en kruid met peper en zout. Kook lichtjes in tot een mooie jus.

Dresseer het bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.