Rode poon met parelgerst en kikkerbillen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

150

Ingrediënten

  • 2 rode ponen
  • 100 ml visfumet (facultatief)
  • peper en zout
  • 4 bosuitjes
  • 50 g boter
  • 100 g parelgerst
  • 200 ml kippenbouillon
  • klontje boter
  • geraspte citroen

Kikkerbillen

  • 4 paar kikkerbillen
  • 1 el lookolie (zelfbereid, op smaak): olijfolie, verse look
  • 1 klontje boter
  • ½ bussel krulpeterselie
  • 2 sjalotjes

Crème van witte bonen

  • 100 g witte bonen
  • 2 dl room
  • ½ kippenbouillon
  • peper en zout

Jus van paddenstoelen

  • 100 g gedroogde paddenstoelen
  • 100 g witte champignons
  • boter
  • 1 citroengrasstengel
  • ½ l kippenbouillon

In deze eigen interpretatie van een surf ’n turf steekt de kikkerbil als amfibie verrassend lekker af tegen de volle smaak van de witte bonen.

Recept

Maak de rode ponen schoon en gaar pocheer ze 5 minuten in een stoomoven op 70°C of pocheer ze in visfumet. Kruid met peper en zout.

Hak de peterselie fijn, snipper de sjalot en mix ze samen. Pel de look en mix met de olijfolie tot lookolie. Maak de kikkerbillen schoon en kleur ze in de pan aan in lookolie en boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi de kikkerbillen met peterselie en sjalot.

Maak de bosuitjes schoon, blancheer ze kort in gezouten water en haal snel door de boter. Brand ze kort af met een brander.

Laat voor de crème de bonen 24 uur weken. Kook ze gaar in ½ l kippenbouillon. Giet alles af door een puntzeef en mix de bonen met room tot een crème. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd voor de jus de champignons in schijfjes en stoof ze aan in boter. Voeg de gedroogde paddenstoelen toe samen met het citroengras en de kippenbouillon en laat het geheel doorkoken. Laat 2 uur trekken. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de parelgerst gaar in kippenbouillon en werk af met een klontje boter.

Schep een lepel paddenstoelenjus in een diep bord. Leg daarop de vis en een lepel parelgerst. Werk in de hoogte en leg de gebrande bosui ertussen. Spuit de bonencrème ernaast en leg 2 kikkerbilletjes geschrankt. Werk het gerecht af met peterselie en zeste van citroen.


Recept Lode De Roover

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.