Rode-bietrisotto met dille en geitenkaas

4
  • 600 ml vers geperst rode bietensap
  • 1 rode biet, geschild en in blokjes gesneden
  • klontje boter
  • 1 grote ajuin, fijn gesneden
  • 150 g risotto rijst
  • 1 volle theelepel karwijzaadjes, geroosterd en fijn gemalen
  • 100 ml Oude Geuze bier
  • 100 g harde geitenkaas, geraspt
  • ½ theelepel fijn geraspte sinaasappelschil
  • peper en zout
  • een handvol geplukte dille blaadjes, fijngehakt
  • 100 g verse plattekaas
     

Verwarm het bietensap in een kleine pan tot het heet is maar zeker niet kookt.
Smelt de boter in een brede pan met zware bodem.
Roer er de ajuin door en kruid met peper en zout.
Laat gedurende 5 minuten over een zacht vuur garen en roer er dan de blokjes rode biet, de rijst en het karwijzaad door.

Draai het vuur iets hoger, roer tot de rijst glazig wordt en blus dan met de Oude Geuze.
Giet een pollepel heet bietensap bij de rijst en roer tot de rijst het sap volledig heeft geabsorbeerd.
Herhaal met de rest van het hete sap tot de rijst smeuïg is maar nog wel al dente.

Voeg er de geraspte geitenkaas en de sinaasappelschil aan toe en roer tot de kaas net gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer onmiddellijk met de dille en verse plattekaas.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.