
Rode bietensoep met aardappel, zure room en komijn
De rode kleur maakt van deze aardappel-bietensoep een echte eyecatcher. Werk af met zure room voor een frisse toets.
Ingrediënten
- 2 bloemige aardappelen
- 2 voorgekookte rode bieten
- 1 ui
- 1 l lichte rundsbouillon
- 1 tl komijnzaadjes
- 1,5 dl zure room
- 2 tl gehakte peterselie
- 1 el boter
- Peper en zout
Recept
Hak de ui grof en stoof in de boter. Schil de aardappelen. Snij ze samen met de bieten in stukken, voeg alles bij de ui.
Giet de bouillon over de groenten en laat 45 min sudderen. Mix glad en haal door een zeef.
Breng op smaak met peper en zout. Plet de komijnzaadjes en meng met de zure room. Roer door de soep en serveer warm. Werk af met wat peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.