Risotto van rode kool met rode wijn en noten

4
20
  • 700 g fijngesneden rode kool uit de diepvries
  • 250 g risottorijst
  • 80 g uisnippers uit de diepvries (of vers gesnipperde ui)
  • 1 blokje magere gevogeltebouillon
  • 900 ml water
  • 150 ml rode wijn
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels hele hazelnoten
  • 2 eetlepels zure room
  • 30 g parmezaanschilfers
  • peper

Breng het water aan de kook met het bouillonblokje.
Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in een hete pan.
Zet even opzij.

Stoof de fijngesnipperde ui in een hete pan, voeg de rijst toe en laat die meebakken tot hij glazig ziet.
Meng voorzichtig de rode wijn en enkele soeplepels bouillon onder de rijst.
Laat pruttelen op een zacht vuurtje zonder deksel op de pan.
Voeg regelmatig een schepje bouillon toe naarmate de rijst het vocht absorbeert.

Roer de rodekool voorzichtig onder de rijst nadat alle bouillon is toegevoegd.
Laat nog 15 à 18 minuten gaar worden.
Breng de rijst op smaak met peper en meng er voorzichtig de zure room onder.

Serveer onmiddellijk en bestrooi de borden met geroosterde hazelnoten en parmezaanschilfers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.