Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet

Hoofdgerecht
4
(30) 30
  • 6 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g)
  • 200 g gerookte eendenfilet
  • 200 g erwten
  • 200 g gemengde wilde champignons
  • 1 handjevol gedroogde champignons
  • 1 sjalot
  • 150 g geraspte kaas, type Chimay oud
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 50 g gezouten boter
  • 2 el gehakte rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
     

Week de gedroogde champignons in lauw water.
Bak de gehakte sjalot en look in wat boter op een matig vuur.
Snijd de geschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 0,5 cm op 0,5 cm en voeg ze toe aan de sjalot en look.
Laat nog enkele minuten bakken.

Voeg de witte wijn, de rozemarijn en de gedroogde champignons toe.
Laat eventjes inkoken.
Giet geleidelijk aan de bouillon erbij zodat de aardappelen deze kunnen absorberen.
Voeg de erwtjes toe wanneer het merendeel van de bouillon is opgenomen door de aardappelen.
Kruid met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas toe als de bouillon geabsorbeerd is en kruid eventueel bij met peper en zout.
Bak ondertussen de wilde champignons in wat boter.

Serveer de aardappelrisotto met wat champignons en werk af met enkele sneden gerookte eendenfilet.

 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief