Risotto met witloof en zalm

4
45
  • 4 stronkjes witloof
  • 350 g risottorijst
  • 180 g gerookte zalm, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 50 g gemalen pecorino
  • 200 ml witte wijn
  • 2 el mascarpone
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g ongezouten boter
  • peper en zout

Spoel het witloof en snijd het in fijne reepjes.

Bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout.

Stoof de lente-uitjes in boter en voeg de rijst toe.

Vermeng alles goed met de boter en witte wijn.

Voeg een beetje warme groentebouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.

Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is (± 20 minuten).

Roer de pecorino, het witloof en de mascarpone door de rijst.

Werk af met de reepjes gerookte zalm.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.